Een erectiestoornis behandelen

Een erectiestoornis is tegenwoordig goed te behandelen, dat is soms heel eenvoudig: De verwachtingen aan te passen aan de realiteit, dat wil zeggen minder hoge verwachtingen van jezelf hebben, en obstakels uit de weg te ruimen, zoals angst en onzekerheid dat je geen erectie krijgt, waardoor je niet meer van de seks geniet, maar alleen bezig bent of je al dan niet een erectie zult gaan krijgen, waardoor een faalangst ontstaat. Het gaat erom weer te leren genieten van alles wat met lichamelijke zintuiglijke prikkels te maken heeft en daarmee een stuk intimiteit weer te leren (her)winnen. Vervangen van medicijnen die slecht zijn voor de erectie en omzetten in medicijnen die daar minder of geen invloed op hebben. Ook goed is bewegen, gewicht verminderen en ziekten behandelen.

Maar ook weer leren wat je zelf lekker/prettig vindt bij de seksualiteit. Kortom dus minder in de prestatiecirkel blijven zitten. Daarnaast kunnen tijdelijk of voor langere tijd medicijnen helpen om de erectie te bevorderen.

Hiervan zijn verschillende op de markt: kortwerkende, langwerkende middelen en middelen om dagelijks in te nemen, zodat je nooit meer aan een pil hoeft te denken voordat je begint met het seksuele spel.

Verder zijn er nog injecties in de penis, en als laatste redmiddel, de penis prothese, waarbij de zwellichamen van de penis worden vervangen door kunstmateriaal.

De boodschap is: blijf er niet mee tobben en ga ermee naar de dokter.